COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Matcha cupcake met matcha roomkaascrème

Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 12



Ingrediënten
Voor de cupcakes
- 1 ½ kop cakemeel
- 1 el pure matchapoeder
- 2 tl bakpoeder
- 1/3 kop plantaardige olie
- 2 eieren
- ⅓ kop melk (kamertemperatuur)
- ¾  kop fijne kristalsuiker
- ½ tl zout

Matcha roomkaascrème
- 125g boter (kamertemperatuur)
- 1 kop poedersuiker
- 300g monchou (kamertemperatuur)
- ½ tl pure vanilla extract
- 1 el melk
- 2 el pure matchapoeder


Extra benodigheden
- Papieren cupcakevormpjes

Bereidingswijze
Matcha cupcake maak je zó
1. Zet een cupcake bakblik met daarin de papieren bakvormpjes klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

2. Zeef het cakemeel en de matchapoeder in een beslagkom, voeg vervolgens het bakpoeder, de suiker en zout toe. Roer met een spatel de ingrediënten doorelkaar. Voeg daarna de olie, de eieren en de melk toe. Mix het geheel goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig glad beslag.

3. Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag op de lepel, schraap vervolgens met de tweede lepel het beslag in het vormpje. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.

4. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je een satéprikker erin prikt en die er schoon uitkomt.


5. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, kun je ze opspuiten met een laagje crème.

Matcha roomkaascrème maak je zó
6. Zeef de poedersuiker en de matchapoeder in een kom. Zet ze opzij. 

7. Snijd de zachte boter in kleine blokken en doe dit in de beslagkom. Mix de boter op middelhoge snelheid gedurende 3 minuten tot het glad is. Voeg in drie stappen de poedersuiker toe. Na elke toevoeging mix je op middelhoge snelheid de poedersuiker en de boter gedurende 5 seconden door.

8. Zet vervolgens de mixer op de hoogste snelheid en mix het gedurende 10 seconden door. Herhaal de stappen voor de rest van de poedersuiker. Voeg daarna de vanille extract toe en mix het weer door elkaar.

9. Snijd de monchou in kleine blokken en voeg het in drie stappen toe aan de frosting, mix het geheel goed door tot er een zachte crème is ontstaan. Voor een zachtere crème voeg per keer één extra eetlepel melk toe.

  • Artikelnummer: REC85
  • Herkomst: Japan
  • In voorraad