Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Parbochef Parboiled Rijst. Klik hier voor meer informatie >

Matcha macarons met witte chocola-ganache

Bereidingstijd: 50 minuten


Rusttijd: 3 uur


Baktijd: 40 minuten


Aantal porties: 25



Deze bijzondere macarons combineren de ietwat bittere smaak van matcha (groene thee) met de zoete smaak van de macaronschelpjes, getopt met een romige ganache van witte chocola. Serveer deze heerlijke traktatie aan je gasten met wat thee of geef het aan dierbaren in een mooi geschenkdoosje!



INGREDIËNTEN


Ganache van matcha en witte chocola:

  • 280g witte chocola
  • 140g vloeibare room
  • 20g matchapoeder

Matcha macaronschelpjes:

  • 84g eiwit van eieren
  • 48g poedersuiker
  • 100g amandelpoeder
  • 140g glazuursuiker
  • 4 tl matchapoeder

BEREIDINGSWIJZE


Ganache van matcha en witte chocola


Smelt de witte chocola in een warmwaterbad. Giet de vloeibare room in een kleine sauspan en breng het aan de kook. Giet het langzaam over de witte chocola heen terwijl je roert. Giet de witte chocolade-ganache geleidelijk over de matchapoeder heen terwijl je roert om klontjes te voorkomen. Roer goed, bedek het mengsel met plastic vershoudfolie en zet het in de koelkast voor minstens 3 uur.



Macaronschelpjes met matchasmaak


Zeef het amandelmeel en glazuursuiker boven een mengkom. Voeg de matchapoeder toe en meng alles samen. Klop de eiwitten los en voeg de poedersuiker toe wanneer de eiwitten beginnen te schuimen. Blijf de eiwitten loskloppen totdat je een glanzende meringue krijgt.



Voeg de meringue geleidelijk toe aan het mengsel van amandelmeel, glazuursuiker en matcha. Bewerk het macaronbeslag stevig met een spatel om het soepel, glad en glanzend te krijgen. Het beslag is klaar zodra het draadjes worden wanneer je het optilt.



Pak een spuitzak met een ronde top en spuit de macaronschelpjes op ovenplaten bedekt met bakpapier. Maak cirkels van 3 centimeter en laat minstens 2 centimeter aan ruimte vrij tussen de macarons. Tik de ovenplaten 5 keer op een plat oppervlak om luchtbelletjes te verwijderen.



Bak de macaronschelpjes 20 minuten op 140°C in de oven – eerst de ene ovenplaat, dan de andere. Zet de oven van tijd tot tijd op een kiertje om de vocht te laten ontsnappen en om te voorkomen dat de schelpjes open kraken.



Haal de macaronschelpjes uit de oven en haal ze direct van de ovenplaat. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze vult.



De macarons vullen


Klop de ganache los met een spatel en giet het in een spuitzak. Spuit een ruime hoeveelheid ganache op de helft van de schelpjes en maak elke macaron dicht met een tweede schelp. Laat de macarons een dag in de koelkast rusten voordat je ze serveert: hierdoor wordt de theesmaak sterker en de schelpjes smelterig.

  • Artikelnummer: REC539
  • In voorraad