Misosoep met dumplings

Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4 



Ingrediënten
- 1 liter water
- 2 zakjes dashipoeder*
- 3 el afgestreken misopasta*
- 1 pak soft tofu*
- 1 prei
- 1 pak witte shimeji
- 1 el aardappelzetmeel*
- 3 el water

Gyoza's
- 1 zak gyoza's*
- 100 ml water
*Verkrijgbaar bij Oriental Webshop 


Bereidingswijze
1. Snijd de prei in dunne repen en de tofu in kleine blokken. Snijd de onderkant van de shimeji eraf en haal ze uit elkaar.

2. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg de dashipoeder en de misopasta toe. Roer goed totdat alles is opgelost. Breng nogmaals de bouillon tot kook. Doe de prei erbij en laat het zachtjes koken, totdat de prei zacht is geworden. Voeg ten slotte de tofu toe.

3. Meng 1 eetlepel zetmeel en 3 eetlepels water in een kom. Giet al roerende het zetmeel in de bouillon totdat het een beetje is ingedikt.

4. Gyoza's bakken | Doe een scheutje olie in een pan en bak de gyoza’s gedurende 1 minuut, voeg vervolgens het water toe. Plaats een deksel op de pan en laat het rustig koken. Als het water bijna is verdampt haal je vervolgens het deksel eraf. Draai het vuur omhoog en laat het nog een minuut langer bakken totdat de onderkant krokant is.

5. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met de gyoza’s.

6. Smakelijk eten!
 

  • Artikelnummer: REC156
  • Herkomst: Japan
  • In voorraad
Gerelateerde producten