Nasi Lemak - kokosrijst met ansjovissambal

Nasi Lemak is een rijstgerecht gekookt in kokosmelk en pandanbladeren, en wordt vaak geserveerd met ansjovissambal. Het is één van de meest traditionele Maleisische gerechten, maar ook erg populair in Indonesië en Singapore. Een makkelijk en lekker recept! 


Ingrediënten 

* Verkrijgbaar in onze webshop
** Verkrijgbaar in onze fysieke winkels


Bereidingswijze

Was, spoel en giet daarna de rijst af. Doe de rijst in een diepe pan. Voeg vervolgens het water en de kokosnootmelk toe. Roer alles goed om. Voeg de pandanbladeren, de gember, de ui, de knoflook en de zwarte peper toe. Breng de rijst aan de kook en draai vervolgens het vuur omlaag. Dek de pan af met een deksel en laat her rustig koken voor gedurende 8-10 minuten. Zodra het water is verdampt en in de rijst putjes zijn ontstaan, draai het vuur dan uit. Laat de rijst nog rustig nastomen in de pan.

Snijd de komkommer in dunne plakken en snijd de hardgekookte eieren in tweeën. Schep de in kokosmelk gestoomde rijst op een bord. Voeg de pittige sambal Ikan Bilis (ansjovissambal), de plakken komkommer en de hardgekookte eieren aan de rijst toe. Voeg tot slot de geroosterde pinda's toe.


    

Vind je dit een leuk recept? Deel hem dan met je vrienden!

  • Artikelnummer: REC90
  • Herkomst: Maleisië
  • In voorraad
Shopping Cart Pixel