Pekingeend met flensjes

Pekingeend is een eeuwenoud Chinees gerecht, dat ooit alleen opgediend werd voor de keizer. Tegenwoordig is het in vrijwel elk Chinees restaurant te vinden. Het eend wordt geroosterd, waardoor het een dunne, krokante vel krijgt. Vaak wordt het geserveerd met veel vel en weinig vlees. Heerlijk met flensjes! 


Ingrediënten - voor 4 personen

Smaakmakers

Overige benodigdheden

* Verkrijgbaar in onze webshop

** Verkrijgbaar in onze fysieke winkels

Bereidingswijze
Haal de eend een avond van te voren uit de diepvries en laat het ontdooien in de koelkast. Snijd de lente-ui en kommer in de lengte en maak er dunne repen van. Leg ze op een klein bordje en zet het even weg in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200-210 ºC. Leg de eend in een ovenbestendige schaal en rooster het gedurende 30 à 35 minuten. Het vel dient goudbruin te kleuren, zodat het lekker krokant is. 

Terwijl de eend in de oven zit, vul je de stoompan met water en breng je deze aan de kook. Leg de bevroren flensjes op een bord en zet dit in een verdieping van de stoompan. Stoom deze in 10 minuten gaar op laag vuur. Zodra de eend klaar is, haal je deze uit de oven en laat je het een paar minuten staan. Vervolgens snijd je de eend met een scherp mes in dunne stukken. Serveer dit op een warm bord. Doe de saus in een kommetje. Het gerecht is klaar om te serveren.

Serveren
Elke gast dient zijn eigen flensje te rollen. Je gaat als volgt te werk:
Leg een flensje op je bord. Bestrijk het dun met saus. Neem 1 à 2 reepjes eend, en leg dit in het midden in één lijn. Doe hetzelfde met de lente-ui en komkommer. Vouw de zijkanten van het flensje naar binnen en rol het geheel op. Zorg dat de naad aan de bovenkant zit.

 

Vond je dit een nuttig recept? Deel hem dan met je vrienden!

  • Artikelnummer: REC52
  • Herkomst: China
  • In voorraad