Portobello paddenstoelen gevuld met tahoe

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4 



Ingrediënten:

  • 4 portobello paddenstoelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote (of 2 kleine) stevige tahoe*
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)*
  • 1 rode ui (fijngesneden)*
  • ½ wortel (in blokjes gesneden)
  • ½ courgette (in blokjes gesneden)
  • ½ paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 lente-ui (fijngesneden)
  • 2 el verse koriander (fijngesneden)

Sausmix:

  • 1 el sojasaus*
  • 2 el vegetarische oestersaus*
  • ¼ zout
  • 2 tl suiker
  • 1 tl Shao Xing rijstwijn*
  • 1 el sesamolie*

*Verkrijgbaar in Oriental Webshop 



Zo maak je het:

1. Haal de tahoe uit de verpakking en wikkel het in meerdere lagen keukenpapier. Druk voorzichtig op de tahoe om het vocht te absorberen.

Tip: leg een zwaar boek op de tahoe gedurende 10 minuten.



2. Verkruimel de tahoe met een vork.


3. Verhit een scheutje olie in een pan, roerbak de uien en de knoflook tot ze goudbruin en geurig ruiken. Voeg vervolgens de wortelen en courgette toe en roerbak enkele minuten. Voeg als laatste de paprika toe. Schep de groenten eruit. Verhit opnieuw olie in de pan.
 
4. Doe de verkruimelde tahoe erin en bak ze goed op.
 
5. Voeg de chilipoeder en de groenten toe. Meng in een kom de ingrediënten voor de sausmix. Schenk deze vervolgens erbij en roerbak alles goed door. Doe als laatste de lente-uitjes erbij.
 
6. Verwarm de grillpan en smeer de paddenstoelen in met olie. Grill de onder- en bovenkant van de paddenstoelen tot deze zacht zijn. Haal ze eruit en breng op smaak met peper en zout.
 
7. Vul de paddenstoelen met de tahoe. Garneer met koriander. Heerlijk met nasi kuning.

Smakelijk eten! 
  • Artikelnummer: REC157
  • In voorraad