Coffee Toffee

Een heerlijke koffiemilkshake met je favoriete toppings!

Voor 1-2 personen

10 minuten bereidingstijd

Foto van koffiemilkshakeIngredienten:

Slagroom:

  • 250 ml ongeklopte koude slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix

* Verkrijgbaar in onze webshop

Bereidingswijze

1. Kook de tapiocaballen volgens de verpakking. Meng 3 zakjes espresso met 125 ml water. Laat afkoelen.

2. Chocolade

Breek de chocolade in stukjes van gelijke grootte. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet die op een pan met lichtjes kokend water, zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer regelmatig om. Dip de bovenkant van een glazen beker in de gesmolten chocolade. Zet het opzij.

3. Slagroom

Giet de slagroom in een kom en mix gedurende 1 minuut op het laagste stand. Voeg ondertussen de vanillesuiker en de klopfix toe. Zet de mixer op de hoogste stand en mix tot het goed stijf is (de slagroom is goed als het in de kom blijft zitten wanneer je deze ondersteboven houdt). Schep de slagroom in een spuitzak.

4. Milkshake

Meng het roomijs, gecondenseerde melk, de afgekoelde espresso en de volle melk in de blender. Mix het goed. Schep de tapiocaballetjes en toffeestukjes in een glazen beker en voeg de espresso milkshake erbij. Plaats de donut op de beker, spuit daarop de slagroom en versier de milkshake met spekkoek en stengelkoekjes.

Vond je dit een leuk recept? Deel hem dan met je vrienden!