Sranang Kukru: de Surinaamse keuken

Iedereen zal één ding zeker missen zodra ze Suriname verlaten, en dat is het lekkere eten! Dat is niet vreemd, want in Suriname weten ze wat lekker eten is!

De Surinaamse keuken is heerlijk divers. Dat komt doordat de voorouders van Surinamers uit India, Indonesië, China, Nederland en verschillende delen van Afrika komen. Zo brachten de Hindoestanen de kruidige roti mee en de Javanen de pittige saotosoep. Chinezen hebben de machtige tjauw min en creolen de overheerlijke pom.

Surinaams koken en eten is een feest op zich. Surinamers koken altijd extra voor het geval de onverwachte buurvrouw of tante op bezoek komt. Dit noemt men Sranan Lobi, Surinaamse liefde.

Bij Amazing Oriental vind je typisch Surinaamse ingrediënten die je absoluut niet mag missen in de Surinaamse keuken. Surinaams eten klaarmaken is niet moeilijk. Laat je inspireren door de onderstaande recepten.

Nyan Switi!

Afbeelding van Kantonese nasiAfbeelding van ovenkip met ketjapsambal

Afbeelding van moksie metieAfbeelding van bakkeljauwkroket

Afbeelding van macaroni speciaalAfbeelding van broodje pom

Afbeelding van roti kipAfbeelding van bara met bakkeljauw

Afbeelding van Surinaamse kousenbandAfbeelding van saotosoep

Afbeelding van Surinaamse bami met kasripo kipAfbeelding van tjauw min

Afbeelding van Surinaamse spaghettiAfbeelding van Surinaamse ketjap

Afbeelding van Chinese wokgarnalen

Deze authentieke recepten worden je aangeboden door Surinaams topmerk:

Logo van Faja Lobi

Shopping Cart Pixel