Kip madras

Voor 2 personen

30-40 minuten bereidingstijd

Foto van kip madras

INGREDIËNTEN

  • 120g basmatirijst (van Rozana) *
  • 2 el braadolie *
  • 2 el currypasta voor madras *
  • 1 ui, gesneden
  • 2 stukken kipfilet, in blokjes
  • 4 tomaten, grof gesneden
  • 2 el water
  • 100g spinazie
  • 4 el yoghurt
  • 4 el gehakte korianderblaadjes **
  • 1 el korianderblaadjes, ter garnering **
  • Optioneel: naanbrood

* Verkrijgbaar in onze webshop

** Verkrijgbaar in onze fysieke winkels

BEREIDINGSWIJZE

Zo kook je de rijst:

  1. Doe de rijst in een zeef en spoel het onder koud water.
  2. Doe de rijst in een grote pan met kokend water. Voeg wat zout toe naar wens.
  3. Roer het om, doe de deksel erop en laat het 10-12 minuten sudderen.
  4. Giet af, roer om en serveer

Zo maak je kip madras:

  1. Verhit een beetje olie in een diepe pan met anti-aanbaklaag. Voeg de uitjes toe en bak het circa 3 minuten totdat het zacht is. Voeg de currypasta toe en bak het 1 minuut.
  2. Voeg de kip, tomaten en 2 theelepels water toe. Doe de deksel op de pan en laat het koken voor 15-20 minuten totdat de kip doorgekookt is.
  3. Voeg de spinazie toe. Begint de spinazie zacht te worden? Voeg dan de yoghurt en gehakte koriander toe. Voeg naar smaak kruiden toe. Laat het niet koken.
  4. Verdeel de basmatirijst op de eetborden. Doe de curry er bovenop, garneer het met de korianderblaadjes en serveer.

Dit recept wordt je aangeboden door rijstproducent VeeTee. Op hun website vind je nog meer heerlijke rijstrecepten (in het Engels).