Kipsaté

Voor 2 personen

40 minuten bereidingstijd

Afbeelding van kipsaté

INGREDIËNTEN

  • 120g rijst (van Rozana Everyday) *
  • 4 teentjes knoflook, gekneusd *
  • 1 groene peper, gesneden *
  • 1 rode peper, gesneden *
  • 3-4 el pindakaas *
  • 2 el lichte sojasaus *
  • 1 el azijn *
  • 1 tl suiker
  • 2 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 450g kippenborst, in blokjes
  • 1 el olie
  • 1 ui, gepeld en gesneden
  • 250g verse champignons, gesneden

* Verkrijgbaar in onze webshop

BEREIDINGSWIJZE

Zó kook je de rijst:

  1. Doe de rijst in een zeef en spoel het onder koud water.
  2. Doe de rijst in een grote pan met kokend water. Voeg wat zout toe naar wens.
  3. Roer het om, doe de deksel erop en laat het 10-12 minuten sudderen.
  4. Giet af, roer om en serveer.

Zó maak je kipsaté:

  1. Snijd de kippenborst in reepjes en meng het met sojasaus, azijn, suiker, vijfkruidenpoeder en knoflook. Bedek het en laat het minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
  2. Giet de kip af en bewaar de marinade.
  3. Verhit olie in een wokpan. Voeg de kip, knoflookteentjes en ui toe. Roerbak het 3 minuten lang.
  4. Voeg groenten toe en roerbak het 4 minuten of totdat het vlees mals is en de groenten zacht zijn.
  5. Voor de satésaus: Meng de overgebleven marinade met de pindakaas en 5-6 el heet water. Is het mengsel wat dunnetjes? Verhit het dan in een steelpan of totdat de saus dik is.
  6. Verdeel de rijst over de eetborden. Doe de kip en satésaus er bovenop.

Dit recept wordt je aangeboden door rijstproducent VeeTee. Op hun website vind je nog meer heerlijke rijstrecepten (in het Engels).