Kip tajine

Voor 2 personen

40 minuten bereidingstijd

Afbeelding van kip tajine

INGREDIËNTEN

* Verkrijgbaar in onze webshop

BEREIDINGSWIJZE

Zó kook je de rijst:

  1. Doe de rijst in een zeef en spoel het onder koud water.
  2. Doe de rijst in een grote pan met kokend water. Voeg wat zout toe naar wens.
  3. Roer het om, doe de deksel erop en laat het 10-12 minuten sudderen.
  4. Giet af, roer om en serveer.

Zó maak je de kip tajine:

  1. Marineer de kip in een grote kom met 3 el olie, ui, gember, saffraan, kurkuma, citroensap, geconserveerde citroen, zout en peper. Leg de kip vervolgens op de bodem van een tajine of in een geschikte pan met deksel.
  2. Kook het 10 minuten lang met de deksel erop.
  3. Voeg water toe en kook het nog 20-25 minuten. Voeg de olijven toe en kook het nog eens 5 minuten.
  4. Bak de amandelvlokken in een andere pan totdat ze een beetje bruin beginnen te worden. Voeg de knoflook en komijn toe en bak het nog een minuut mee. Roer het mengsel door de rijst heen.
  5. Check of de kip doorgekookt is. Serveer de kip met de komijnrijst.

Dit recept wordt je aangeboden door rijstproducent VeeTee. Op hun website vind je nog meer heerlijke rijstrecepten (in het Engels).

Shopping Cart Pixel