Matcha Heaven

Deze milkshake is echt perfect voor liefhebbers van matcha (Japanse groene thee)!

Voor 1-2 personen

10 minuten bereidingstijd

Foto van matcha milkshakeIngredienten:

Slagroom:

  • 250 ml verse slagroom (koud)
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje klopfix

* Verkrijgbaar in onze webshop

** Verkrijgbaar in onze fysieke winkels

Bereidingswijze

1. Kook de tapiocaballen volgens de verpakking.

2. Chocolade

Breek de chocolade in kleine stukjes van gelijke grootte. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet die op een pan met lichtjes kokend water, zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer regelmatig om. Dip de bovenkant van de glazen beker in de gesmolten chocolade. Zet het opzij.

3. Slagroom

Giet de slagroom in de kom en mix gedurende 1 minuut op het laagste stand. Voeg ondertussen de vanillesuiker en de klopfix toe. Zet de mixer op de hoogste stand en mix tot het goed stijf is (de slagroom is goed als het in de kom blijft zitten wanneer je deze ondersteboven houdt). Schep de slagroom in een spuitzak.

4. Milkshake

Meng de sojamelk met de matcha. Giet de matchamelk in een blender en schep het roomijs erbij. Mix het goed. Schep de tapiocaballetjes in de glazen beker en voeg de matcha milkshake erbij. Spuit daarop de slagroom en versier de milkshake met koekjes en eventueel een mini-donut. Verwarm de adzukibonen en serveer bij de milkshake.

Vind je dit een leuk recept? Deel hem dan met je vrienden!

Shopping Cart Pixel