Vegetarische biryani

Afbeelding van biryani

Ingrediënten:

* Verkrijgbaar in onze webshop

** Verkrijgbaar in onze fysieke winkels

Voorbereidingen:

  1. Leg de saffraanslierten op de melk.
  2. Doe een laagje rijst op de bodem van een pan, doe daar gekookte groenten overheen, gevolgd door nog een laagje rijst.
  3. Doe er wat saffraanslierten, gehakte mintblaadjes en koriander op.
  4. Doe de resterende groenten erop, gevolgd door rijst. Doe er vervolgens wat gebakken ui op.
  5. Doe de deksel op de pan en kook het voor 5 tot 10 minuten.
  6. Serveer het heet.

Bereidingswijze:

  1. Laat de basmatirijst 20 minuten weken (optioneel).
  2. Kook drie bekertjes water in een steelpan, voeg de rijst en zout toe.
  3. Doe de deksel erop en laat het 10 tot 12 minuten sudderen. Giet het af. Roer vervolgens de rijst om om de korrels te scheiden.
  4. Verhit olie in een handi (diepe en brede kookpan). Voeg de ui toe. Voeg de garam masala toe (groene en zwarte kardemompeulen, kruidnagel, kaneelstokje en laurierblad).
  5. Sauter het totdat de ui goudbruin wordt. Voeg vervolgens de gember- en knoflookpasta, kurkumapoeder, groene chilipeper, rodechilipoeder en zout toe.
  6. Voeg groenten, yoghurt en 1/3 bekertje water toe. Kook het totdat het zacht is.
  7. Garneer het met gehakte mintblad en koriander.

Dit recept wordt je aangeboden door rijstproducent VeeTee. Op hun website vind je nog meer heerlijke rijstrecepten (in het Engels).

Shopping Cart Pixel