Makkelijk, voedzaam én lekker: dat is de Macro Bowl. Een gebalanceerde maaltijd met de drie macronutriënten koolhydraten, proteïne en vetten. Dikke plus: je kunt lekker mixen en matchen met je favoriete ingrediënten.
INGREDIËNTEN
- (Zilvervlies)rijst
- Olijfolie
- Zout en peper
- Sesamzaadjes
Toppings:
- Gekookte edamamebonen
- Firm tofu
- Avocado
- Boerenkool
Dressing:
- 1 el gembersiroop
- 1 el rijstazijn
- 2 tl sesamolie
- 1 el sojasaus
- 3 el zonnebloemolie
- 10g gehakte verse koriander
ZO MAAK JE HET
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd intussen de avocado in plakjes. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
Was de boerenkool, giet het af en hak het fijn. Verplaats het naar een grote kom. Besprenkel de boerenkool met een klein beetje olijfolie, zout en peper en masseer het een minuut of totdat het zacht is.
Wikkel de tofu in meerdere lagen keukenpapier. Druk voorzichtig op de tofu om het vocht te absorberen. Snijd de tofu in plakjes van 10 mm dik. Verwarm olie in een pan. Voeg de tofu toe en bak ze aan elke zijde gedurende 6 minuten goudbruin. Snijd het vervolgens in blokjes.
Schep de rijst in een kom. Leg de toppings er bovenop en besprenkel het geheel met de dressing en sesamzaadjes.