COVID-19: langere levertijden, coronamaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Broodje Pom
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 6
 

INGREDIENTEN
Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:

  • 1 kg geraspte pomtajer (diepvries)

Pom-Mix:

  • 3 el bruine suiker
  • 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder)
  • 150g roomboter of margarine
  • Sap van 1 sinaasappel

Pom-Kip:

  • Zonnebloemolie
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400g kippendijenfilet
  • 1½ el tomatenpuree
  • 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Surinam Trafasie
  • 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder)
  • 1 bosje selderij
  • 2 tomaten
  • 8 stuks Mixed Pickles of 3 el piccalilly
  • Optioneel: plakje of halve Madam Jeanette peper
  • Surinaams Puntjes
  • Faja Lobi Zuurgoed Trafasie

ZO MAAK JE HET

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
STAP 2: Pom-Mix
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Surinam Trafasie, Aromat, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom. 
STAP 5: Oven
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar: 

  • In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
  • In de heteluchtoven: 25-30 minuten
  • Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.

De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.



Serveertip


Serveren met Surinaams puntje, garneer met Zuurgoed Trafasie.

 


Variatietip
Vervang de halvarine met roomboter.
 
  • Artikelnummer: REC138
  • In voorraad