Topdrukte door COVID-19: langere levertijden, tijdelijk geen diepvriesleveringen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Chinese wokgarnalen met broccoli
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4
 

INGREDIENTEN

  • 3 el Faja Lobi Kousenband Trafasie
  • 2 el rijstwijn
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 1 tl gemberpoeder of 2 plakjes verse gember van 1cm
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl tomatenpuree
  • 500g garnalen (medium zonder staart)
  • 600g broccoli
  • Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • Plakje Madam Jeanette peper
  • 1 tl Faja Lobi Trassie Trafasie 
  • 2 tl pure sesamolie 

ZO MAAK JE HET

STAP 1: Kousenband Trafasie, rijstwijn, rode wijnazijn, gember, bruine suiker en tomatenpuree in een kom toevoegen en mengen tot een marinade.
STAP 2: Voeg de marinade aan de garnalen toe en marineer ze 10 minuten.
STAP 3: Broccoli (in roosjes) in ruim water 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 5: De gemarineerde garnalen, Madam Jeanette en Trassie Trafasie erbij doen, omscheppen en circa 7 minuten, met deksel op de pan, gaarbakken; tussentijds eenmaal omscheppen.
STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen.



Serveertip


Serveren met rijst en broccoli.



Variatietip
Varieer de garnalen met vis of tahoe.
 
  • Artikelnummer: REC144
  • In voorraad