COVID-19: langere levertijden, coronamaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Kousenband met kip
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 5
 

INGREDIENTEN
Kip deluxe:

  • 1 van de volgende 4 Faja Lobi marinades (360ml): Moksie Metie Trafasie/Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie/Faja Lobi Losie Foroe Trafasie/Faja Lobi Barbecue Trafasie 
  • 1 el honing
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 tl Faja Lobi Nasi Trafasie
  • 8 stuks (circa 800 gr) kippendijenfilet

Kousenband deluxe:

  • 600g kousenband
  • 6 el zonnebloemolie
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el Faja Lobi Kousenband Trafasie 
  • 2 tl Faja Lobi Trassie Trafasie
  • Plakje Madam Jeanette peper
  • 150ml water
  • 1 tomaat

ZO MAAK JE HET

KIP DELUXE:
STAP 1:  Voeg honing en Chinese vijfkruidenpoeder aan Moksie Metie Trafasie toe en meng het goed; verdeel de marinade over het vlees (gehalveerd)  en schep het om. Nasi Trafasie toevoegen en omscheppen.
STAP 2: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
STAP 3: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
STAP 4: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden. 
KOUSENBAND DELUXE:
STAP 5: Kousenband (schuin gesneden) 5 minuten in ruim water koken en afgieten (zo blijft de kousenband vers groen en wordt tevens het beetgaar).
STAP 6: Olie verhitten, ui en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten; Kousenband Trafasie toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
STAP 7: Kousenband, Trassie Trafasie en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen, daarna het water toevoegen en 10 minuten koken; de laatste 5 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en Kip deluxe erbij doen, omscheppen en laten pruttelen.



Serveertip


Serveren met o.a. Nasi Trasie, Bami Trafasie, rijst.

 


Variatietip
Varieer de kip met varkenshaas of met vlees naar keuze; ook lekker met garnalen. In plaats van kousenband kan ook haricots verts, sperziebonen of snijboontjes.
 
  • Artikelnummer: REC142
  • In voorraad