Topdrukte door COVID-19: langere levertijden, tijdelijk geen diepvriesleveringen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Kip in pittige Kung Bo-saus

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 4



INGREDIËNTEN

  • 125 ml Kung Bo-Saus
  • 1½ el sesamolie
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el olie
  • 1 el water
  • 2 tl maïzena
  • 500g kipfilet, in blokjes
  • 100g ongezouten cashewnoten
  • 20g gedroogde chilipeper
  • 6 stukjes gember, in dunne plakjes
  • 2 lente-uien, grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Jasmijnrijst

ZO MAAK JE HET


Kook de jasmijnrijst volgens de instructies op de verpakking.



Marineer intussen de kipblokjes 10 minuten in de sojasaus, sesamolie en 1 theelepel maïzena. Roerbak de gemarineerde kip gedurende 2 à 3 minuten in een laagje hete olie. Giet de overtollige olie af en zet de kip apart.



Doe de gedroogde pepers in de pan en bak ze op totdat ze bruin worden. Voeg dan de gember en de knoflook toe en roerbak totdat het begint te geuren. Doe de kip erbij en voeg vervolgens de saus toe. Roer alle ingrediënten goed om. Laat het geheel rustig sudderen gedurende 3 minuten. Voeg ten slotte de cashewnoten en de lente-uien toe.



Leng de maïzena met een scheutje water aan tot een papje en voeg dit toe aan de saus. Roer goed totdat de saus is ingedikt. Schep nogmaals een paar keer om en serveer met jasmijnrijst.



  • Artikelnummer: REC351
  • In voorraad