COVID-19: langere levertijden, coronamaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Moksie Metie Speciaal
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 6
 

INGREDIENTEN
Moksie Metie en Fa Chong:

  • 2 el rum of cognac
  • 360ml Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of Faja Lobi Fa Chong Trafasie
  • 300g kippendijenfilet
  • 300g varkensvlees
  • 4 kipsaucijzen (= 300g ongekruide kippenworst)
  • Boter

Tjauw Min:

  • 500g Soubry Chinese mie
  • Zonnebloemolie
  • 1 ui 
  • 100g prei
  • 100g julienne wortel
  • 4 el Faja Lobi Bami Trafasie
  • Faja Lobi Zuurgoed Trafasie

ZO MAAK JE HET

Voorbereiding:
STAP 1: De Chinese mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaarkoken, direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken; scheutje olie erover verdelen en omscheppen.
STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Moksie Metie Trafasie (marinade) toe, goed mengen; marineer hiermee de kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
Moksie Metie en Fa Chong: 
STAP 3: Leg de gemarineerde kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover; rooster ze 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.    
STAP 4: Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
Tjauw Min:
STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 6: Prei (in stukjes) en julienne wortel toevoegen en enkele minuten roerbakken.
STAP 7: Bami Trafasie toevoegen en  eveneens enkele minuten roerbakken.
STAP 8: De Chinese mie toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.



Serveertip


Verdeel het geroosterde vlees en de Fa Chong over de Tjauw Min. Giet de saus over het vlees. Garneer met Zuurgoed Trafasie.    

  • Artikelnummer: REC139
  • In voorraad