COVID-19: langere levertijden, coronamaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Ovenkip met ketjapsambal
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 8
 

INGREDIENTEN

  • 400g Kotomisi Basmati rijst
  • 1 kg kippenbouten, elk verdeeld in drieën
  • 2 el honing
  • Ketjapsambalsaus

Kies 1 van de volgende 3 marinades (360 ml):

  • Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie
  • Faja Lobi Losie Foroe Trafasie
  • Faja Lobi Moksie Metie Trafasie

ZO MAAK JE HET

STAP 1: Kotomisi Basmati (rijst) bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
STAP 2: 1 pot Faja Lobi Trafasie marinade over het vlees verdelen en omscheppen. 
STAP 3: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
STAP 4: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
STAP 5: Rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden. 
STAP 6: Haal het vlees uit de oven en bestrijk het met  de honing.



Serveertip


Serveer met Kotomisi Basmati en snijboontjes. Giet ketjapsambalsaus over het geroosterd vlees.

 


Variatietip
Varieer de kippenbouten met vlees naar keuze.
 
  • Artikelnummer: REC146
  • In voorraad