COVID-19: langere levertijden, coronamaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Surinaamse ketjapknoflookgarnalen met groentemix
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 5
 

INGREDIENTEN

  • 2 tl maïzena
  • 150ml water
  • 400g Kotomisi Basmati rijst
  • 400g grote garnalen
  • Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie 
  • 1 tl pimentpoeder
  • 1 tl Faja Lobi Trassie Trafasie 
  • 2 tl bruine suiker
  • 3 tl pure sesamolie
  • Groentemix (150g kousenband, ½ winterwortel, 1 rode paprika)

ZO MAAK JE HET

STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 3: Mixgroenten in ruim water toevoegen, 4 minuten koken en daarna afgieten.
STAP 4: Garnalen in 2 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie licht bakken en afscheppen. 
STAP 5: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; Nasi Trafasie, pimentpoeder, Trassie Trafasie, bruine suiker, voorgekookte garnalen en de voorgekookte mixgroenten hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten, met deksel op de pan, smoren; tussentijds omscheppen.
STAP 6: De laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen.



Serveertip


Serveren met Kotomisi Basmati.



Variatietip
Varieer de kousenband met broccoli.
 
  • Artikelnummer: REC143
  • In voorraad