Rode Curry met Eend en Lychees

Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4  


Ingrediënten
- 60 ml kokosroom (Coconut Cream, Suree)*
- 2 eetlepels rode curry pasta (zak 50 gram, Mae Ploy)*
- ½ geroosterd eend, zonder bot en in stukjes (pak 2 x ½ geroosterde eend, Medal Duck)*
- 400 ml kokosmelk (blik 400 ml, Suree)*
- 2 eetlepels Ca Com vissaus (Golden Diamond)*
- 1 eetlepel palmsuiker*
- 125 gram lychee, uit blik, uitgelekt (blik 567 g, Golden Diamond)*
- 100 gram ananas, uit blik, uitgelekt
- 110 gram cherry tomaten
- 7 limoenblaadjes, doormidden gescheurd*

Garnering
- een handvol Thais basilicum, om te garneren
1 grote rode chilipeper, zonder zaad en in dunne ringetjes, om te garneren
*Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 
 

Bereidingswijze
1.  Doe de kokosroom in een wok en laat hem op matig vuur ongeveer 5 minuten pruttelen, of tot er zich een laagje olie op het oppervlak heeft gevormd. Roer de room als hij bruin begint te worden langs de rand. Voeg de curry pasta toe, roer goed en kook tot de geur vrijkomt.

2. Voeg de geroosterde eend toe en bak het 5 minuten mee. Doe de kokosmelk, vissaus en palmsuiker erbij en laat alles nog 5 minuten op matig vuur koken. 

3. Voeg de lychees, ananas en tomaten toe en kook ze 1-2 minuten mee. Voeg de limoenblaadjes toe en breng zo nodig op smaak met zout en peper. Schep alles in een grote kom en bestrooi met het basilicum en de chilipeper.

4. Smakelijk eten! 

  • Artikelnummer: REC58
  • Herkomst: Thailand
  • In voorraad
Rode Curry met Eend en Lychees