Roti Paratha met Rode Curry

Roti paratha is een heerlijke krokante pannenkoek uit de veelzijdige Singaporese keuken. Het van deeg, ei, olie en boter gemaakte rotiplaat is ontstaan uit Maleisische invloeden en is onmisbaar bij currygerechten.


Bereidingstijd: 20 minuten. Voor 4 personen.


Ingrediënten

2 pakken roti paratha*
100g rode currypasta*
400 ml kokosmelk*
300g kippendijen
50 ml water
2 el olie

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental


Bereidingswijze

Verhit olie in een wok op matig vuur. Voeg de reepjes kippendijen toe en roerbak de stukjes kip op middelhoog vuur gedurende 6 minuten tot het gaar is. Voeg daarna het zakje curry pasta toe en laat het meebakken gedurende 3 minuten. Voeg al roerende de kokosnootmelk en water toe. Roer het geheel goed door totdat alles vermengd is.

Roti paratha

Laat een koekenpan warm worden zonder olie eraan toe te voegen. Leg een bevroren rotivel (belangrijk: niet van tevoren laten ontdooien!) in de pan en verwarm elke zijde gedurende 3 minuten. Doe dit ook met de overige rotivellen. Het gerecht is klaar om te serveren. 

  • Artikelnummer: REC59
  • Herkomst: China
  • In voorraad
Roti Paratha met Rode Curry