COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Shirataki noedels met mango-chilisaus

Shirataki noedels met mango-chilisaus

Shirataki is niet alleen lekker, maar ook gezond. Het zit boordevol vezels (waardoor je sneller verzadigd raakt) en bevat tegelijkertijd weinig calorieën, geen suiker, geen vet en geen eiwitten. Zelf hebben shirataki noedels weinig tot geen smaak: je kunt ze daarom het beste verwerken in een gerecht, zoals een stoof- of roerbakschotel.


Ingrediënten - voor 2 personen

  • 1 mango (in kleine stukjes gesneden)*
  • 2 tomaten (in kleine stukjes gesneden)*
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)*
  • 1 chili pepers (in kleine stukjes gesneden)*
  • 1 limoen (sap)*
  • rasp van limoenschil*
  • 1 rode paprika*
  • 1 groene paprika*
  • 2 uien (fijngesneden)*
  • 1 blik mais 125 gram *
  • 3 theelepels vissaus*
  • 300 gram Shirataki noedels (konjacu)*
  • koriander voor de garnering*

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 

Bereidingswijze
Spoel de shirataki noedels goed uit en zet ze opzij voor later gebruik. Snijd de mango en de tomaten in kleine stukjes. Doe de mango, de tomaten, het knoflook, de chili en de olijfolie in een blender.
Giet het sap van 1 limoen in de blender en mix het op een medium stand gedurende 3 minuten tot het glad is. Snijd de rode en de groene paprika’s in blokjes van 2 cm. Giet het water van de mais eruit.

Doe de paprika, de uien en de mais in een koekenpan en bak ze op (zonder olie) gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de sausmix toe en laat het meekoken op zacht vuur. Doe 3 theelepels vissaus en de limoenschil bij de saus. Voeg de shirataki noedels vervolgens in de koekenpan en bak ze gedurende 4 minuten mee. In de tussentijd goed roeren.

Garneer het gerecht met stukjes koriander.

  • Artikelnummer: REC61
  • Herkomst: Japan
  • In voorraad
Shirataki noedels met mango-chilisaus