COVID-19: bezorgvertraging, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Muc Rim: gekarameliseerde gedroogde inktvis

Bereidingstijd: 40 minuten


Aantal porties: 6



Mực rim, oftewel gekarameliseerde gedroogde inktvis, zijn een van de lievelingssnacks onder Vietnamese studenten. Volwassenen eten het graag met een koud biertje!



INGREDIËNTEN

  • 200g gedroogde inktvis
  • 35g geroosterde sesamzaad
  • 2 knoflookbollen
  • 4 el plantaardige olie
  • 1-2 el vissaus
  • 2 el suiker
  • 2 el sriracha-saus
  • 1 tl kippenbouillon

Benodigdheden:

  • Grillmand
  • Vijzel

BEREIDINGSWIJZE


Doe de gedroogde inktvis in een grillmand en rooster ze boven houtskool of in een oven totdat ze opkrullen. Stamp het aan met een vijzel om het zachter en rechter te maken. Je kunt ze ook in kleinere stukjes scheuren.



Kneus de knoflookbollen in een vijzel. Verhit de plantaardige olie in een pan. Sauteer de gekneusde knoflook vervolgens totdat het geurig en goudbruin wordt. Voeg de geroosterde inktvis eraan toe en roer.



Voeg de suiker, sriracha-saus, vissaus en kippenbouillonpoeder eraan toe. Roer goed terwijl je het 10 tot 15 minuten kookt op een laag vuurtje om de suiker en vissaus te karameliseren. Besprenkel de inktvis met sesamzaad.



Laat het afkoelen voordat je het serveert.



Bewaren


De mực rim blijft ongeveer 2 weken goed: doe het in een luchtdichte container en zet het vervolgens in de koelkast.

  • Artikelnummer: REC523
  • In voorraad