Nieuwe bezorgdienst voor diepvriesproducten en verse producten. Klik hier voor meer informatie >

Paella Filipina: Spaanse rijst in Filipijnse stijl

Bereidingstijd: 20 minuten


Aantal porties: 8-10



Het bekende Spaanse rijstgerecht op smaak gebracht met pittige tomatensaus.



INGREDIËNTEN

  • 1 tl Mama Sita’s Achuete Powder
  • 50g Mama Sita’s Caldereta Mix
  • 350g langkorrelige rijst
  • 250g kleefrijst (malagkit)
  • 100g chorizo (Spaanse worst)
  • 90g tomaten, gehakt
  • 230g garnalen, gepeld en gewassen
  • 2 krabben, gehalveerd
  • 250g mosselen, gewassen
  • 200g inktvis, in ringen gesneden
  • 15 ml vissaus (patis)
  • 125g diepvriesdoperwten
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 60g ui, fijngehakt
  • 1 el knoflook, fijngestampt
  • 2 el olie

Garnering:

  • 1 gekookt ei, gesneden in cirkels

BEREIDINGSWIJZE


Meng de kleefrijst en langkorrelige rijst in een kom. Spoel en zet opzij.



Verhit olie in een wok of grote pan. Sauteer de knoflook, ui, tomaten en chorizo 2 minuten. Voeg de garnalen, krab, mosselen en inktvis toe, en roerbak. Wanneer de seafood van kleur begint te veranderen, voeg je de rijst toe en meng je goed. Verhoog het vuur en voeg water, calderatemix, achuetepoeder en vissaus toe. Breng het aan de kook.



Zet het vuur op een lager pitje en laat het nog 15 minuten sudderen. Voeg de doperwten en paprika toe. Sluit de pan met een deksel en kook totdat de rijst gaar is. Roer van tijd tot tijd om te voorkomen dat de rijst blijft plakken aan de bodem van de pan, en voeg meer water toe indien nodig.



Garneer met gekookt ei.



  • Artikelnummer: REC426
  • In voorraad