Bezorgvertraging in midden Nederland. Klik hier voor meer informatie >

Doenjang varkensspiesjes: Koreaanse stijl

Met de juiste combinatie van kruiden en sauzen, maak je de heerlijste marinades voor het vlees. Doenjang is een traditionele Koreaanse pasta gemaakt van gefermeneerde sojabonen. Gebruik het in je marinade of wrijf het direct op je vlees.



Bereidingstijd: 10 minuten
Soort: Vlees
Oorsprong: Korea
Voor 5 personen

Ingrediënten


500g varkensbuikspek


5 lente-uien

Marinade:
2 el doenjang (Koreaanse gefermenteerde sojabonenpasta)


1 el sojasaus


2 tl appelazijn


1 el sesamolie


2 tl maissiroop


½ tl suiker


1 ui


3 teentjes knoflook


1 tl verse gember


Witte peper (naar eigen smaak)

Sausmix voor lente-uien:

2 tl gochujang (Koreaanse rode peperpasta)


2 tl sesamolie


1 tl sesamzaden


2 tl sojasaus


2 tl appelazijn


1 tl suiker

Banchan (bijgerechten):
Kimchi

Daikon (gele rettich)


Perilla / shiso bladeren


Botersla


Romeinse sla

 



Extra benodigdheden:


Satéprikkers



Bereidingswijze


Stap 1: Doe de satéprikkers in een kom met water. Dit zorgt ervoor dat de spiesjes niet aanbranden.



Stap 2: Snijd het vlees in gelijke stukken.



Stap 3: Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom.



Stap 4: Voeg het vlees toe aan de marinade en marineer gedurende 3 uur of 1 hele dag afgedekt in de koelkast.



Stap 5: Rijg de stukjes spek aan de satéprikkers.



Stap 6: Rooster de varkensspiesjes gedurende 5 minuten en keer ze halverwege de bereidingstijd om.



Stap 7: Lente-uien salade | Snijd de lente-uien lange fijne reepjes.


Stap 8: Meng de ingrediënten voor de lente-uien sausmix in een kom. Voeg dit toe aan de lente-uien.

 



Stap 9: Was de slablaadjes en laat het goed drogen. Snijd de gele rettich in dunne plakken.



Stap 10: Serveer met bijgerechten.



Smakelijk eten!


  • Artikelnummer: REC189
  • In voorraad