COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Vietnamese kipspiesjes met citroengras

Wist je dat de stengels van het citroengras stevig genoeg zijn om als spiesjes te gebruiken? Als extra bonuspunt geven ze nog meer smaak aan je vlees.



Bereidingstijd: 10 minuten
Soort: Vlees
Oorsprong: Vietnam


Porties: Voor 5 personen



Ingrediënten


500g kippendijen


15 stuks vers citroengras (sereh)


Marinade


Sap van een hele limoen


Limoensap


3 teentjes knoflook


1½ el vissaus


1½ el maizena


1 tl suiker


¼ tl witte peper


1 citroengras


1 bosje koriander


1 kleine rode peper


1 ei


1 ui


1 kopje panko (broodkruim)



Bereidingswijze



Stap 1: Was de citroengras, kneus ze lichtjes en zet het opzij. Was de kippendijen en dep het goed droog.



Stap 2: Snijd het citroengras, ui, knoflook, koriander en de rode peper fijn. Hak de kippendijen in een keukenmachine tot gehakt.



Stap 3: Doe alle ingrediënten van de marinade in een grote kom en meng alles door elkaar.



Stap 4: Pak 1 stengel en knijp voorzichtig het gehakt om de stengel heen. Voeg steeds gehakt toe totdat je de gewenste dikte hebt. Mocht de vulling te zacht zijn, voeg dan een beetje extra panko toe. Neem een stuk plastic folie en wikkel om het gehakt heen. Leg ze in de koelkast om op te laten stijven. Herhaal dit met de rest van het citroengras.



Stap 5: Rooster het citroengras gedurende 10 minuten en keer ze halverwege de bereidingstijd om.



Stap 6: Dip ze in zoetzure saus.



Smakelijk eten!


  • Artikelnummer: REC199
  • In voorraad