COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Gimbap: Koreaanse rijstrollen

Gimbap lijkt op Japanse sushi, maar de rijst is meestal op smaak gebracht met sesamolie in plaats van rijstazijn. Daarnaast zit er in gimbap meestal geen rauwe vis, in tegenstelling tot Japanse sushi.

Voorbereidingstijd: 45 minuten
Personen:





Ingrediënten
- 2 kopjes ongekookte rijst*
- 3 kopjes water
- 1 eetlepel sesamolie*
- 1/4 theelepel zout
- 1 gele rettich
- 1 pot kimchi*
- 1 blik Koreaanse pittige tonijn*
- 200 gram Chinese spinazie
- 4 zeewiervellen*

Extra benodigdheden
- bamboematje*
- rijstkoker*
*Verkrijgbaar bij Oriental Webshop

Bereidingswijze
1. Was de rijst een paar keer schoon tot het water helder is. Giet het water uit en zet de rijst 30 minuten opzij. Doe de uitgelekte rijst met water in een rijstkoker en zet deze aan. Laat de rijst, zodra deze klaar is, nog 10 minuten nastomen in de rijstkoker. Voeg zout en sesamolie naar smaak toe. Vermeng alles goed met elkaar. Laat de rijst 15 minuten afkoelen en dek het af met een vochtig theedoek.

2. Snijd de gele rettich in lange dunne repen en de kimchi in fijne repen. Snijd de Chinese spinazie in grove stukken en roerbak het op met een beetje sesamolie. Schep de tonijn in een kom.

3. Leg een zeewiervel met de glanzende zijde naar beneden op een bamboematje.

4. Verdeel de hoevelheid rijst over het zeewiervel en stop ongeveer 2 cm van het verste eind. Druk de rijst met je vingers aan. 

5. Leg de vullingen op het bamboematje.

6. Houd de vulling met je vingers op haar plaats. Til het matje met je duimen op. Rol de sushi stevig op. Zorg ervoor dat je matje niet meerolt. Druk met het matje de rol stevig aan.

7. Snijd de uiteinden van de rollen recht met een scherp mes. Snijd daarna de rollen in zes tot acht gelijke stukken. Doop het mes steeds even in water, zodat de rijst er niet aan blijft plakken tijdens het snijden.

맛있게 먹어! Eet smakelijk! 

  • Artikelnummer: REC176
  • In voorraad