COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Ca Phe Sua Da: Vietnamese ijskoffie

Bereidingstijd: 10 minuten


Aantal porties: 1



Cà phê sữa đá is een heerlijk verfrissend drankje gemaakt van Vietnamese koffie met chocoladesmaak en gecondenseerde melk. Deze ijskoffie is makkelijk en snel zelf te brouwen. Perfect voor hete zomerdagen!



INGREDIËNTEN

  • 4 tl Trung Nguyen-koffie
  • 2 tl gecondenseerde melk
  • Gekookt water
  • IJsklontjes

Keukenbenodigdheden:

  • Vietnamese koffiefilter (phin)
  • 2 doorzichtige glazen
  • Waterkoker

BEREIDINGSWIJZE


Voorbereiding


Kook wat water in een waterkoker. Reinig de koffiefilter en verwarm het glas voor door er kokend water in te gieten. Leeg het glas en droog de filter. Plaats de hele koffiefilter op het glas. Haal de deksel en de metalen binnenfilter van de koffiefilter af en schep er Trung Nguyen-koffie in. Zet de binnenfilter bovenop de koffie. Haal een klein beetje water door de filter om de gemalen koffie te bevochtigen. Laat het een beetje uitzetten. Gooi het residu dat in het glas terecht komt weg.



Koffie brouwen


Vul de koffiefilter volledig met heet water, doe de deksel erop en laat de koffie in het glas druppelen. De ideale brouwtijd is 3 tot 5 minuten. Voeg de gecondenseerde melk toe aan de koffie en roer met een lepel. Laat de koffie een beetje afkoelen. Giet het vervolgens in een glas gevuld met ijsklontjes.



Suggestie


Je kunt de gecondenseerde melk ook toevoegen aan het glas voordat je de koffie brouwt. Dit geeft het drankje een ietwat andere smaak, doordat het kokend water de melk ietsjes zal verwarmen. Voor dit recept adviseren we je om de melk toe te voegen na het brouwen, omdat je dan makkelijker kunt bepalen hoeveel gecondenseerde melk je graag wil in je cà phê sữa đá. Wanneer je eenmaal weet hoeveel melk je lekker vindt, kun je de melk ook toevoegen voordat je de koffie brouwt.



  • Artikelnummer: REC506
  • In voorraad