COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Zalm met gember, oestersaus en broccoli

INGREDIËNTEN

  • 2 el Lee Kum Kee Premium oestersaus
  • 1 el Shaoxing-rijstwijn
  • ½ tl witte peper
  • 200g babybroccoli
  • 2x150g zalmfilet zonder huid
  • 1 lente-ui, witte en groene delen gescheiden, witte delen zeer fijngesneden, groene delen fijngesneden
  • Stuk gember van 4 cm, geschild en zeer fijngesneden
  • Gemengde rijstkorrels, gestoomd (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE


Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C fan / gasstand 7.



Meng de Lee Kum Kee Premium oestersaus, de rijstwijn en de witte peper samen in een kom.



Plaats de babybroccoli op een stuk bakpapier op een grote bakplaat en leg de zalm erbovenop. Verspreid de oestersausmix over de zalm, en bedek het met de witte delen van de lente-ui en de gember. Voeg 6 eetlepels water toe rond de babybroccoli. Vouw het bakpapier op en sluit goed, maar los genoeg zodat er ruimte rond de zalm overblijft. Leg 12 minuten lang in de oven, of 15 minuten als de zalmfilet erg dik is.



Serveer met gemengde rijst (gestoomd).



  • Artikelnummer: REC466
  • In voorraad