Thaise rijstnoedelsalade

INGREDIËNTEN

- Wortels (fijngesneden)

- 1 komkommer (dunne reepjes)

- 2 tomaten (in partjes)

- 2 bosuitjes (dunne reepjes)

- 500 gram garnalen zonder kop

- Glasnoedels (Longkou Vermicelli 200g) 

- Thaise dipsaus 

- 2 sjalotjes (dunne reepjes) 

- 1 bosje Thaise koriander (garnering) 

 



Bereidingswijze

1) Bereid de glasnoedels volgens de instructies op de verpakking (Kook 1.5 liter water en giet het over de glasnoedels heen, laat het 3 minuten staan of tot ze zacht zijn) Spoel vervolgens de noedels met koud water af  en laat het uitlekken.

 

2) Pel de garnalen tot aan de staart, maak een inkeping aan de rugzijde van de garnalen en haal het darmkanaal eruit. Bak de garnalen in een hete wok tot ze roze zijn.

 

2) Snij de wortels, komkommer, bosuitjes en sjalotjes in dunne reepjes. Snij daarna de tomaten in partjes.

 

3) Meng de fijngesneden groente, tomaten, noedels en de garnalen goed door elkaar heen. Voeg daarna wat Thaise dipsaus toe.

 

4) Garneer de Thaise salade met de koriander. 

 

Heerlijk bij gegrild vlees en saté!

 

Vond je dit recept nuttig? Deel hem dan met je vrienden!

  • Artikelnummer: REC6
  • Herkomst: Thailand
  • In voorraad
Gerelateerde producten
Shopping Cart Pixel