Thaise krokante varkensrollade

Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 6 


 

Ingrediënten
- 1,5 kg buikspek
- 2 eetlepels rode curry pasta*

Kruidenpasta
- 1 eetlepel verse gember*
- 2 sjalotten*
- 2 rawit pepers*
- 4 stengels citroengras*
- 4 limoenbladeren*
- 6 knoflooktenen*
- 100g verse galanga*
- 1½ eetlepel limoensap*
- 2 eetlepel vissaus*
- 2 theelepel olie*
- 1 eetlepel suiker


Vulling
-8 rode curryworstjes (Oriental Kitchen)*

Extra benodigdheden
- braadslee
- vleestouw
*Verkrijgbaar in Oriental Webshop 


Bereidingswijze

1. Was de varkensbuik en dep de bovenkant goed droog met keukenpapier. Gebruik een scherp koksmes en maak met de mespunt een reeks diagonale en evenwijdige ondiepe inkepingen met een onderlinge afstand van 0.3 cm.
 
2. Wrijf het vlees goed in met peper en zout. Plaats de schaal met het zwoerd naar boven onafgedekt in de koelkast gedurende 6 uur tot een hele nacht. De gekoelde lucht zorgt ervoor dat het zwoerd droog wordt.
 
3. Maal de gember, de sjalotten de knoflook, de pepers, de citroengras, de galanga en de limoenbladeren fijn in een food processor. Voeg vervolgens het limoensap, vissaus, olie en de suiker toe.
 
4. Haal het vlees uit de koelkast en leg het buikspek met het zwoerd naar beneden. Wrijf de rode curry pasta in het vlees.
 
5. Snijd de worstjes open en haal het vlees eruit, snijd het in grove stukken en bak dit mee met de kruidenpasta. Verdeel het vlees over het buikspek en laat rondom 1 tot 2 cm vrij.
 
6. Rol daarna het spek stevig op en bind het vast met een vleestouw. Knip 4 stukken touw af met een lengte van 25 cm. Bind het touw in de breedte vast en doe dit vervolgens ook in de lengte zodat het goed is vastgebonden. Dep het zwoerd goed droog.
 
7. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster het vlees gedurende 45 min. Draai vervolgens de oven naar 240°C. Rooster het vlees gedurende 30 minuten totdat het vel krokant is.

8. Smakelijk eten! 
  • Artikelnummer: REC158
  • In voorraad