Thom Kha Kai: Thaise kokossoep met kip

Thom Kha Kai is een pittige, zure soep uit Thailand met o.a. kip, laos, citroengras en kokosmelk. 

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4 



INGREDIËNTEN

  • 200g gesneden kipfilet
  • 900ml water
  • 1 blik kokosmelk*
  • 1 el kippenbouillon*
  • Olie

Kruiden

  • 2 stengels sereh (citroengras)*
  • 2 cm laos*
  • 2 limoenbladeren*
  • 2 tl groene currypasta*
  • 4 fijngesneden thaise rode pepers
  • 4 fijngesneden sjalotjes* 

Naar smaak toevoegen

  • 2 el vissaus*
  • 4 el limoensap*
  • 1 tl suiker 

* Verkrijgbaar in onze webshop



ZO MAAK JE HET
Verwarm olie in een diepe pan op medium vuur. Snijd de laos in dunne plakken en kneus het citroengras met de gladde zijkant van het mes. Voeg de citroengras, limoenbladeren, de rode pepers, de sjalotjes en de laos toe aan de hete olie. Roerbak ze gedurende 1 minuut tot er een aromatische geur vrijkomt.

Schep alles eruit en zet het opzij. Voeg de groene curry toe en roerbak de pasta gedurende 1 minuut. Giet vervolgens de kokosmelk en het water erbij en breng het tot koken.

Doe de kruiden en de kip in de soep en voeg vervolgens de kippenbouillon toe. Laat het rustig koken gedurende 20 minuten op middenlaag vuur.

Breng het op smaak met vissaus, limoensap en suiker.

Smakelijk eten! 

 



  • Artikelnummer: REC42
  • Herkomst: Thailand
  • In voorraad
Gerelateerde producten