Tofu Tikka Masala

Mmmm… Tikka masala, wie kent dit gerecht niet? Je kent het waarschijnlijk met kip, maar met tofu is het minstens zo lekker. Dit recept is 100% vegan. Perfect voor Meat Free Monday en voor vega(n) tafelgasten dus!



Aantal porties: 2-3



Ingrediënten:

  • 150g basmatirijst
  • Naanbrood
  • 300g firm tofu
  • 1 aubergine
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 1 stukje gember (2 cm)
  • 4 teentjes knoflook
  • 400g tomatenpuree
  • 200ml plantaardige yoghurt
  • 200ml water
  • Sap van 1 limoen
  • Verse koriander

Kruidenmix:

  • 2 tl garram masala
  • Kurkuma, paprikapoeder, komijn, koriander, kaneel (elk 1 tl)
  • ½  tl cayenne
  • Snufje zout

Tofumarinade:

  • 3 el olijfolie
  • Garam massala, paprikapoeder, kurkuma (elk 1 tl)
  • ½  tl cayenne
  • Peper

Zo maak je het


Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.



Snijd de tofu in blokjes. Meng in een kom alle ingrediënten van de tofumarinade. Roer de tofu door de marinade en laat het een kwartiertje intrekken.



Snipper intussen de uien en hak de gember en knoflook fijn. Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en gember een minuutje. Voeg de kruidenmix toe in de pan en bak 2 minuten. Snijd ondertussen de wortel in plakjes en de aubergine in blokjes. Voeg de groenten toe in de pan en schep goed om. Bak de groenten en de kruiden nog 5 minuten.



Bak ondertussen de gemarineerde tofu 5 minuten in een koekenpan.



Voeg de tomatenpuree, water en yoghurt toe aan de pan met kruiden en groenten, en meng goed door elkaar. Voeg ook de gebakken tofu toe. Voeg naar smaak nog wat garram masala toe.



Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes pruttelen. Schep af en toe even om. Voeg wat peper naar smaak toe en besprenkel het gerecht met limoensap.



Bak ondertussen het naanbrood in de oven. Schep de tikka masala op de borden. Garneer met verse koriander en serveer met rijst en naan.



  • Artikelnummer: REC258
  • In voorraad
Shopping Cart Pixel