COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Krokante garnalenballen

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 5



Deze krokante garnalenbal is de ultieme snack voor de borrelavond. Gevuld met stukjes waterkastanjes en gewikkeld in loempiaslierten.



INGREDIËNTEN

  • 150g loempiavellen
  • Frituurolie
  • Zoetzure saus

Garnalenpasta:

  • 500g gepelde garnalen 16/20
  • 8 waterkastanjes
  • ½ tl geraspte gember
  • 2 tl lichte sojasaus
  • 1 tl Shaoxing rijstwijn
  • ½ tl suiker
  • ¼ tl sesamolie
  • 1 ei
  • 1½ el aardappelzetmeel
  • Witte peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE


Haal de loempiavellen uit elkaar en knip ze vervolgens in fijne slierten. Zet opzij.



Garnalenpasta
Hak de waterkastanjes in grove, kleine stukken. Ontdooi de garnalen en dep ze droog. Sla de garnalen plat met de platte kant van je mes en hak ze vervolgens fijn of leg ze in een hakmachine en vermaal het tot een pasta.



Meng alle ingrediënten voor de garnalenpasta in een kom. Maak er één grote bal van en pak het met beide handen goed vast. Gooi het vervolgens weer terug in de kom en herhaal dit ongeveer 50 keer. Hierdoor wordt de garnalenpasta elastischer en tegelijkertijd ook luchtig en zacht.



Vorm kleine ballen van ongeveer 50 gram en wikkel vervolgens de loempiaslierten om de ballen heen. Druk het stevig aan, zodat ze niet eraf vallen.



Verwarm de frituurolie op 180 °C en frituur de garnalenballen in kleine hoeveelheden circa 4 minuten goudbruin of totdat ze gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.



Serveer met zoetzure saus.

  • Artikelnummer: REC546
  • In voorraad