COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Pittige lotuswortelchips met gezouten eidooier

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 2-3



Deze pikante chips is gemaakt van lotuswortel en bedekt in een heerlijke gezouten eidooiersaus. Ze zijn ideaal als snack, maar ook als bijgerecht bij een maaltijd. Probeer ze snel!



INGREDIËNTEN

  • 500ml water
  • 4 el rijstazijn
  • 500g lotuswortel
  • 40g boter
  • 2 knoflookteentjes
  • 10 rawitpepers
  • 10g kerrieblaadjes
  • 4 gezouten eidooiers
  • 1 tl suiker
  • ¼ tl fijn zeezout
  • Tapiocameel
  • Plantaardige olie

Keukenbenodigdheden:

  • Stoompan

BEREIDINGSWIJZE


Stoom de gezouten eidooiers 7 minuten totdat ze gekookt zijn. Pel intussen de lotuswortel en snijd het in dunne plakjes. Hak de knoflookteentjes en rawitpepers fijn. Haal de gezouten eidooiers uit de stoompan en pureer ze wanneer ze nog heet zijn.



Breng het water en de rijstazijn aan de kook in een grote sauspan. Blancheer de lotuswortelschijfjes circa 5 minuten, giet ze af en droog ze met keukenpapier. Bedek ze met tapiocameel en schud het overtollige meel af.



Verhit wat plantaardige olie in een grote pan, frituur vervolgens de lotuswortelschijfjes totdat ze goudbruin zijn.



Verhit een wokpan op middelhoog vuur, voeg vervolgens boter toe, samen met 1 eetlepel plantaardige olie. Roerbak de knoflook, pepers en kerrieblaadjes totdat ze geuren. Voeg de lotuswortelchips, gepureerde gezouten eidooiers, zout en suiker toe. Meng de ingrediënten goed totdat de lotuswortelchips volledig bedekt is.



De receptenfoto dient slechts ter illustratie.

  • Artikelnummer: REC559
  • In voorraad