COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Zoete aardappelfriet met gezouten eidooiers

Bereidingstijd: 40 minuten


Aantal porties: 2



Deze zoete aardappelfriet bedekt met romige gezouten eidooiers zijn ideaal als snack of als voorgerecht!



INGREDIËNTEN

  • 300g zoete aardappelen
  • 4 gezouten eidooiers
  • 1 el plantaardige olie
  • Gehakte lente-ui naar smaak
  • Maïszetmeel (optioneel)

Keukenbenodigdheden:

  • Stoompan

BEREIDINGSWIJZE


Stoom de gezouten eidooiers 10 minuten, totdat ze gekookt zijn. Laat ze afkoelen. Kneus ze vervolgens fijn.



Pel de zoete aardappelen en snijd ze in frietvorm. Kook wat water in een diepe pan en kook de zoete aardappelen erin totdat ze een beetje zacht zijn. Let op: kook ze niet volledig, want je gaat ze later nog bakken.



Verwarm de plantaardige olie in de pan en roerbak de gekneusde gezouten eidooiers totdat er wat luchtbubbels opkomen aan het oppervlak. Voeg de zoete aardappelen toe en roerbak terwijl je goed roert, zodat de frietjes evenredig bedekt worden met de gezouten eidooiers.



Besprenkel de zoete aardappelfriet met wat gehakte lente-ui, en serveer.



Suggestie


Wil je extra krokante zoete aardappelfriet? Bedek het dan een laagje maïszetmeel nadat je ze hebt gestoomd. Bak de frietjes vervolgens voordat je ze toevoegt aan de gezouten eidooiers.



De receptenfoto dient slechts ter illustratie.

  • Artikelnummer: REC557
  • In voorraad