Huisgemaakte dipsauzen zijn de finishing touch voor een heerlijke hotpot.
PITTIGE SOJASAUS
INGREDIËNTEN
- 4 el lichte sojasaus
- 3 el water
- 4 sjalotjes
- 2 lente-uien
- 1 rode peper
- 1 groene peper
- 1 klein bosje koriander
- 1 tl sesamolie
- Olie
ZO MAAK JE HET
Verwarm olie in een pan. Voeg de sjalotjes toe en fruit ze circa 2 minuten. Voeg vervolgens de lente-uien en de pepers toe. Bak ze circa 1 minuut en giet daarna de lichte sojasaus en het water bij. Breng het aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en doe de koriander erbij en schep het om. Giet als laatste de sesamolie bij.
SHA CHA: CHINESE BARBECUESAUS
INGREDIËNTEN
- 4 el Bull Head barbecuesaus
- 2 tl lichte sojasaus
- 2 sjalotjes
- 2 lente-uien
- ½ tl suiker
- 1 bosje koriander
- Olie
ZO MAAK JE HET
Verwarm olie in de pan. Voeg de gesneden sjalotjes toe en fruit het eventjes. Voeg vervolgens de Bull Head-saus toe. Bak het voor circa 1 minuut. Doe de lente-uien erbij en giet daarna de sojasaus toe gevolgd door de suiker. Schep de saus in een kom en voeg als laatste de koriander toe.