Bezorgvertraging in midden Nederland. Klik hier voor meer informatie >

Bossam: gekookt buikspek

Bereidingstijd: 45 minuten


Aantal personen: 6



Bossam is een gerecht dat gegeten wordt in een ssam (slawrap), gevuld met rijst, kimchi en langzaam gegaarde buikspek.

INGREDIËNTEN

  • 1.5 kg buikspek met zwoerd
  • 1 grote ui
  • 1 bol knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 lente-uien
  • 8 pimentkorrels
  • 1 tl zout
  • 1 tl espressopoeder
  • 1 el basterdsuiker
  • 2½ liter water

Bijgerechten:

  • Romeinse sla
  • Kimchi
  • Komkommer

Dipsauzen:

  • Gochujang
  • Ssamjang

ZO MAAK JE HET


Maak eerst het zwoerd schoon. Plaats het mes schuin op het zwoerd en duw voorzichtig het mes van je af. Maak het mes schoon en herhaal deze stap totdat het overgrote vuil is weggeschaafd. Spoel het af.



Zet een pan met water op het vuur. Zodra het kookt, leg je het buikspek erin. Kook het vlees voor circa 3 minuten en haal het eruit.

Maak de pan weer schoon en schenk 2½ liter water in de pan. Voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes, lente-uien, pimentkorrels, zout, espressopoeder, en de basterdsuiker toe. Leg het vlees voorzichtig weer erin. Kook het vlees voor circa 50-60 minuten.

Zodra het vlees gaar is, haal je het eruit. Laat het rusten en snijd het daarna in plakjes. Neem een blaadje sla en leg daarop kimchi, komkommer en een stukje vlees. Vouw het dicht en dip het in een saus.

  • Artikelnummer: REC361
  • In voorraad