Bezorgvertraging in midden Nederland. Klik hier voor meer informatie >

Slawrap met Koreaanse bulgogi

Bereidingstijd: 25 minuten


Aantal personen: 4



Bulgogi is een van de populairste rundvleesgerechten uit Korea. Dungesneden vlees gemarineerd in een zoete, hartige saus. Bulgogi wordt vaak gegrild en samen met een slablad gegeten.



INGREDIËNTEN

  • 500g entrecote
  • 1 pot Koreaanse bulgogisaus

Vulling:

  • Sla of andere bladgroenten
  • 250g gekookte witte rijst
  • 1 grote ui
  • Wortel
  • Komkommer
  • Lente-ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 150g kimchi

Dipsauzen:

  • Ssjamjang
  • Gochujang


ZO MAAK JE HET


Was het rundvlees en dep het goed droog. Snijd het in dunne plakken. Marineer het vlees in de Koreaanse bulgogisaus gedurende 1 uur.



Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en zet apart. Was de slabladeren en laat ze goed uitlekken.



Snijd de uien in dunne repen. Snijd de wortel, komkommer, rode peper en de lente-uien in dunne reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. Laat de kimchi uitlekken en snijd het in grove stukken. Leg ze vervolgens apart van elkaar in verschillende schaaltjes.

Gril het vlees gaar. Neem een sla blad en leg daarin wat rijst, groenten en vlees. Vouw het dicht als een pakketje en dip het in een saus.

  • Artikelnummer: REC358
  • In voorraad