COVID-19: langere levertijden, coronamaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Zomerse rijstwraps gevuld met garnalen

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 4



Ingrediënten

  • 6 grote gepelde garnalen
  • ½ ijsbergsla
  • ½ komkommer
  • ½ wortel
  • 50g taugé
  • 50g muntbladeren
  • 50g korianderbladeren
  • 2 el gezouten, geroosterde, grof gehakte pinda’s
  • 4 rijstpapiervellen
  • Vietnamese style spicy lemon dressing

Zo maak je het


Snijd de ijsbergsla, wortel en de komkommer in fijne repen. Blancheer de garnalen kort in kokend water en snijd de garnalen in de lengte door.



Vul een platte schaal voor de helft met koud water*. Doop het rijstpapier kort in het water. Haal het papier eruit, het moet nog een beetje stijf zijn.



Leg het vel op een bord**. Leg vervolgens in het midden van het vel de groenten, kruiden, de pinda’s en de garnalen. Rol het strak op. Serveer de Vietnamese Style Spicy Lemon Dressing als dipsaus.



* Of gebruik hiertoe een kom die speciaal is ontworpen voor rijstpapier (zie productenlijst hieronder).


** Of leg het op speciale rijstpapiermallen (zie productenlijst hieronder). Deze mallen voorkomen dat de rijstvellen blijven plakken aan je bord.


  • Artikelnummer: REC272
  • In voorraad