Topdrukte door COVID-19: langere levertijden, tijdelijk geen diepvriesleveringen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Geroosterde kip gevuld met glasnoedels

Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal porties: 4



Ingrediënten:

  • 1 hele kip (1,3kg - 1,5kg)

Marinade:

  • 30 ml Shaoxing rijstkookwijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 el zout

Vulling:

  • 200g glasnoedels
  • 1 pak koriander
  • 3 takjes Thaise basilicum  
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 citroengrasstengels

Sausmix:

  • 3 el vissaus
  • 3 el citroensap
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el suiker
  • 1 el sesamolie
  • Peper en zout, naar smaak toevoegen

Benodigdheden:

  • 1 satéstokje


Zo maak je het:

Snijd de knoflook en de gember fijn. Was de kip en dep het droog.  Meng de knoflook, gember, rijstkookwijn en het zout in een kleine kom. Wrijf de kip aan de buiten - en binnenkant in met dit mengsel. Marineer de kip minstens een hele dag in de koelkast.



Haal de kip 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Meng de sausmix in een kom.

Week de glasnoedels in warm water gedurende 20 minuten, giet het water af en laat het uitlekken. Snijd de witte gedeelte van de citroengras en de knoflook fijn. Snijd de koriander en de Thaise basilicumblaadjes in grove stukken. Meng de sausmix, citroengras, koriander, knoflook en de Thaise basilicum door de glasnoedels heen.

Vul de kip met de glasnoedels. Wat nog overblijft, bak je op met rode pepers en serveer je bij de kip. Voeg zo nodig een beetje vocht toe om de noedels te roerbakken. Naai de kip met behulp van een satéstokje aan de voor - en achterkant dicht.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de kip met de lichte sojasaus. Leg daarna de kip op de rugzijde op een braadrek in een braadslede. Rooster de kip gedurende 50 minuten en bestrijk om de 15 minuten de kip in met olie.

  • Artikelnummer: REC250
  • In voorraad