Bezorgvertraging in midden Nederland. Klik hier voor meer informatie >

Vegetarische pannenkoekjes met paddenstoelen in hoisinsaus

Bereidingstijd: 25 minuten


Aantal porties: 2-4



Een eenvoudige en heerlijke vegetarische variant op de traditionele pannenkoekjes met Pekingeend. Met een vegetarische roerbaksaus die de diepe, hartige smaak van de Aziatische paddenstoelen versterkt.



INGREDIËNTEN

  • 10 pannenkoeken van tarwemeel
  • 6 el Lee Kum Kee hoisinsaus
  • 2 lente-uien, julienne gesneden
  • 1 komkommer, julienne gesneden

500g paddenstoelen, waaronder:

  • Gedroogde shiitakeschijfjes, geweekt
  • Oesterzwammen, met de hand gescheurd
  • Koningspaddenstoelen, in plakjes
  • Beukenzwammen, van elkaar losgemaakt

Marinade:

  • 3 el Lee Kum Kee hoisinsaus
  • 2 el Lee Kum Kee vegetarische roerbaksaus
  • 2 el Lee Kum Kee premium donkere sojasaus
  • 2 el Lee Kum Kee pure sesamolie
  • 2 snufjes gemalen witte peper

BEREIDINGSWIJZE


Doe alle paddenstoelen in een kom. Besprenkel met Lee Kum Kee vegetarische roerbaksaus en Lee Kum Kee premium donkere sojasaus en schud ze goed om. Besprenkel met Lee Kum Kee hoisinsaus, Lee Kum Kee pure sesamolie en gemalen witte peper en meng alles goed. Grill ze 20 minuten in de oven op 180 °C.



Leg de pannenkoekjes in een kleine bamboestomer boven een wok die half gevuld is met water. Stoom ze 5 minuten. Zet het vuur uit en zet ze apart.

Serveer de paddenstoelen op een serveerschaal, doe de lente-uitjes en komkommer in schaaltjes en de Lee Kum Kee hoisinsaus in een sauskommetje. Zet de stoommand op tafel zodat je tafelgasten zelf hun pannenkoekje kunnen vouwen.



Leg een pannenkoekje op je bord, bestrijk het met 1 theelepel Lee Kum Kee hoisinsaus, leg er wat stukjes komkommer, lente-ui en hoisin-paddenstoelen op en rol het pannenkoekje op. Eet smakelijk!



  • Artikelnummer: REC528
  • In voorraad