Loempia’s (春卷)

Lenterollen, ook wel loempia’s genoemd, danken hun naam aan het Chinese lentefestival. Tijdens dit festival worden de lenterollen op tafel gezet, omdat ze er na het frituren uitzien als goudstaven en rijkdom symboliseren (黄金萬两 - huang jin wan liang- duizenden goudstaven – rijkdom).



Ingrediënten voor 50 loempia’s

  • 500g kippendijen (fijngesneden)
  • 1 grote winterpeen fijngesneden
  • 1 kleine ui (fijngesneden)
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • Loempiavellen*
  • 250g rijstvermicelli*
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden) *
  • 2 el sojasaus*
  • 2 tl rijstwijn*
  • ½ tl knoflookpoeder*
  • 2 tl witte peper naar smaak toevoegen*
  • 1 ei*
  • Frituurolie *

Sausmix voor kip

  • ¼ tl aardappelzetmeel
  • 1 el sojasaus *
  • 1 tl rijstwijn*
  • 1 tl witte peper*
  • ¼ tl knoflookpoeder*
* Verkrijgbaar in onze webshop

Voorbereiding
Week de rijstvermicelli in kokend water gedurende 5 minuten. Spoel het af met koud water en laat ze goed uitlekken. Knip vervolgens de rijstvermicelli in stukken van 2 cm. Snijd de wortelen in dunne plakken en vervolgens in smalle reepjes.
Snijd het kippendijenvlees in fijne kleine stukken. Meng de sausmix met de kip gedurende 30 minuten.



Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olie in een wok op matig vuur. Voeg de uien toe en roer goed door tot er een aromatische geur vrijkomt. Voeg vervolgens de kip toe en bak de kip tot het gaar is. Doe daarna de rijstvermicelli erbij en breng het op smaak met 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel rijstwijn, 2 theelepels witte peper en ¼ theelepel knoflookpoeder. Bak alles goed op en laat het uitlekken in een vergiet. Tot slot voeg je de gesneden wortelen toe en roer alles goed om.



Leg het loempiavel op een vlakke ondergrond, de punt naar je toe.
Loempia vouwen stap 1


Pak de punt van je loempiavel en vouw 2/3 deel naar binnen toe, zodat je een driehoek krijgt.
Loempia vouwen stap 2 


Leg 2 eetlepels vulling op de driehoekige vorm en verspreid de vulling. Houd de randen en de top vrij.

Loempia vouwen stap 3


Vouw de linkerzijde 2/3 deel naar binnen toe en herhaal deze stap ook met de rechterzijde. De vorm ziet eruit als een envelop.

Loempia vouwen stap 4 Loempia vouwen stap 5


Rol de loempia voor de helft stevig op, bestrijk de randen van de top met het opgeklopte ei en rol vervolgens de loempia verder op.
Loempia vouwen stap 6 Loempia vouwen stap 7

Verwarm een hoeveelheid olie in een diepe pan en frituur de loempia’s goudbruin. 



Vind je dit een leuk recept? Deel hem dan met je vrienden!

  • Artikelnummer: REC81
  • Herkomst: China
  • In voorraad
Shopping Cart Pixel