Matcha is dé groene thee in Japan. Maar met matchapoeder kun je naast thee zetten nog veel meer. Gebruik het als natuurlijke smaak- en kleurstof in bijvoorbeeld sobanoedels, mochi, roomijs, merinques, cake, crème brûlée etc. De mogelijkheden zijn eindeloos! Laat je inspireren door ons recept voor matcha cupcake en matcha cheesecake.
浜佐園は、日本茶と共に茶文化を世界各地へ届ける事業を行っております。
滨佐园,与日本茶一起进行着向世界各地输送茶文化的事业。
Japanse groene thee die vermalen wordt tot poeder heet"matcha". Traditioneel worden de groene thee blaadjes op speciale wijze geoogst. Ze worden paar weken vóór de oogst met donkere doeken afgedekt. Hierdoor krijgen de theeplanten minder zonlicht, waardoor ze meer chlorofyl aanmaken. Chlorofyl verzorgt dat de blaadjes groener van kleur, gezonder en smaakvoller. Matcha is onmisbaar in de Japanse keuken, vanwege de smaak en kleur wordt het bijvoorbeeld gebruikt in dranken, ijs, mochi en cake.
Matcha powder wordt als smaakmaker en kleurstof gebruikt voor bijvoorbeeld dranken, ijs en gebak/ taart.