Red curry paste is een kant -en klare rode kerrie pasta en is een kruidenmengsel van o.a. chillipeper, knoflook, citroengras, sjalotjes, laos en kaffir limoenschil. Kerrie of curry, is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Rode curry is één van de meest favoriete kruidenmengsels uit de Thaise keuken. Het is een pittige saus die snel en makkelijk te maken is. De rode kleur is afkomstig van rode pepers. In het algemeen geldt: hoe roder, hoe heter.
Deze kruidenmix is door de rode chillipeper extra pittig van smaak. De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui, en daarna pas de groenten of het vlees toegevoegd worden. Kokosmelk wordt toegevoegd om de scherpe smaak van de curry te neutraliseren. Voor extra intense smaak, kan paar druppels vissaus toegevoegd worden Rode kerrie pasta kan heel goed met kip, varken, rund of grote garnalen bereid worden. Vegetariërs kunnen vlees vervangen met tofu.