Pasteitjes gemaakt van roti paratha gevuld met zoete geroosterd varkensvlees.
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 5
Ingrediënten
- 2 pakken roti paratha*
- 500 gram geroosterd varkensvlees (cha siu)*
- 2 teentjes knoflook*
- 2 uien
- 1 opgeklopt ei
Sausmix
- 2 eetlepels rijstwijn*
- 4 theelepels oestersaus*
- 4 theelepels sojasaus*
- 1 theelepel sesamolie*
- 100 ml water
- 2,5 eetlepel suiker
- 0,25 (kwart) theelepel zwarte peper*
Bindingsmiddel
- 4 theelepel aardappelmeel*
- 6 eetlepel water
*Verkrijgbaar bij Oriental Webshop
Bereidingswijze
1. Snijd de cha siu in kleine blokjes, de uien en knoflook fijnsnijden. Mix de ingrediënten voor de sausmix in een kom en zet het apart.
2. Verwarm de olie in een pan en voeg de uien toe. Roerbak tot ze geurig ruiken. Voeg vervolgesn de cha siu en de knoflook toe. Roerbak alles goed door. Giet daarna de sausmix erbij en schep alles goed om. Laat de sausmix 2 minuten meekoken.
3. Meng het zetmeel in een kom met een beetje koud water tot er een romige vloeistoef wordt gevormd. Voeg het mengels toe aan de saus en roer het goed door.
4. Haal de roti paratha uit de vriezer en laat het een paar minuten ontdooien, zodat het vouwbaar is.
5. Snijd de roti parata in twee helften. Neem een halve vel en leg een eetlepel vulling op het deeg. Vouw het dicht. Bestrijk een laagje ei over het deeg heen.
6. Verwarm de over voor op 210 graden (boven- en onderwarmte). Bak de pasteitjes voor 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
7. Smakelijk eten!