Chow Mein met kip
Chow Mein zijn roergebakken noedels in Chinese stijl. Het gerecht wordt gegeten in meerdere landen met een grote Chinese gemeenschap, zoals Hong Kong, Suriname en Singapore. Lekker, makkelijk en snel klaar te maken!
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram eiermie*
- 400 gram kipfilet, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels donkere sojasaus*
- 2 theelepels lichte sojasaus*
- 1 plakje gember, fijngensneden*
- 1eetlepel vijfkruidenpoeder
- 2 rode pepers, ontpit en fijngehakt
- 2 lente-uien, gewassen en in de lengte gesneden
- 225g taugé, gewassen*
- 1 wortel, in smalle repen gesneden
- 200g (½ struik) paksoi, schoongemaakt en in repen gesneden
- 1 rode paprika
- sesamolie
- 1eetlepel maizena*
- 3 eetlepels olie
- zwarte peper
- zout
* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Bereidingswijze
Kook de mie en volg daarbij de bereidingswijze op de verpakking. Giet deze af, doe de inhoud in een vergiet en spoel het af met koud water. Meng een beetje sesamolie door de mie heen en haal het los met een vork zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Bedek het met een vel keukenrol en laat dit ongeveer een half uur staan. Marineer de kip met donkere sojasaus en vijfkruidenpoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe, en vermeng het geheel goed. Wrijf de kip dun in met maizena.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur, totdat het heet wordt. Doe de kip in de wok en roerbak dit een paar minuten totdat het gaar is. Voeg knoflook en gember toe totdat de geur vrij komt. Doe eerst pepers in de wok, vervolgens voeg je wortel en paksoi toe en roerbak dit enkele minuten. Doe de paprika, taugé en lente-ui in de wok. Roerbak dit kort op hoog vuur. Schep vervolgens de mie er door heen, met de lichte sojasaus, 1 theelepel sesamolie en wat peper.
Vermeng het geheel goed en dien het direct op.