Garnalenbal gevuld met kwartelei

中國香港

查看食材,輕鬆加入購物車

組合的產品項目
Can be Added 圖片 產品 數量 價格
李錦記 特級生抽 150毫升 李錦記 特級生抽 150毫升
€1.85
Knorr Kingsford's Corn Starch 420g Knorr Kingsford's Corn Starch 420g
€2.90
金鑽石 幹栗(栗子) 200克 金鑽石 幹栗(栗子) 200克
€9.35
Obento Rice Wine Vinegar 250ml Obento Rice Wine Vinegar 250ml
€2.65
Golden Diamond 麵包糠(Panko)200克 Golden Diamond 麵包糠(Panko)200克
€1.70
美珍芝麻油 125毫升 美珍芝麻油 125毫升
€3.15
Wayang Gula Jawa (Javaanse suiker) 250g / 棕榈糖 250克 Wayang Gula Jawa (Javaanse suiker) 250g / 棕榈糖 250克
€4.15
Fresh Ginger per kg
新鮮
Fresh Ginger per kg
€6.70
信息

Gefrituurde garnalen met een kern van kwartelei. 

Ingrediënten

* Verkrijgbaar in onze webshop

Bereidingswijze

Breng in een steelpan de kwarteleieren tot kook, zodra het water gaat koken draai het vuur omlaag en laat ze hard koken in 5 minuten. Haal de eieren van het vuur en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en zet ze opzij. Snijd de waterkastanjes in dunne plakken en hak ze vervolgens ook fijn.

Ontdooi de garnalen. Sla met de platte kant van je hakmes de garnalen plat. Gebruik vervolgens de achterkant van je mes om de garnalen fijn te stampen en los te maken. Door het fijnstampen van de garnalen krijg je een kleverige structuur. Voeg de waterkastanjes, de lente-uien, de gember, de sojasaus, de rijstwijn, de suiker, de sesamolie, de witte peper, het ei en het aardappelzetmeel toe. Meng alles goed doorelkaar en maak er één grote bal van. Pak het garnalenmengsel met beide handen vast en gooi ter hoogte van 10 cm de bal  weer terug  in de kom. Herhaal dit ongeveer 50 keer. Het gooien zorgt ervoor dat het mengsel elastisch en tegelijkertijd ook luchtig en zacht wordt.

 

Schep steeds 1 eetlepel garnalenmengsel uit de kom en maak er ballen van . Neem een bal in je handen en druk het ei in het garnalenmengsel. Bedek het ei geheel met het garnalenmengsel.

   

Haal de garnalenbal vervolgens door de panko. Zorg ervoor dat de bal geheel is bedekt met panko.

   

Herhaal dit met de rest van de garnalenballen. Verwarm de frituurpan naar 170 graden en frituur de garnalenballen in kleine hoeveelheden gedurende 3 à 4 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de garnalenballen met zoetzure saus of Japanse mayonaise.

 

Vond je dit recept nuttig? Deel hem dan met je vrienden!

Scroll to top
main product photo
Garnalenbal gevuld met kwartelei
有貨